Yearn.Finance (YFI) vänder Bitcoin ATH till $ 27 000, BitMEX VD har detta meddelande för Cryptomarket

Yearn.finance är ett DeFi-protokoll som lanserades i juli utan premine i en decentraliserad miljö av utvecklaren Andre Cronje. Det är det första protokollet om Bitcoin Lifestyle som påstår sig ge tokeninnehavare all makt att styra nätverket.

Premine är ett villkor för vissa nya kryptovalutor, där det maximala utbudet redan har skapats innan det offentliggörs

YFI Price växte naturligt när det totala värdet låst i Årsfinans ökade. YFI noterades att han handlade runt $ 1000-märket vid starten, men inom en månad såg priset 10 gånger. Därefter blev YFI en av de hetaste kryptotillgångarna i DeFi-rymden.

Kryptoforskaren Hasu talade om Yearn.finance som en plattform som gör det möjligt för användare att genomföra olika investeringsstrategier med låg risk som hänvisar till det som ett smart bankkonto.

Jämfört med andra symboler är priset på YFI högt på grund av dess unika monetära utbud. Dess utbud är begränsat till 30 000, vilket är betydligt lägre än de flesta kryptotillgångar. På sin topp ligger YFI-börsvärdet på 478 miljoner dollar och rankas som 29: e största efter marknadsvärdering.

YFI har ett cirkulerande utbud 29.963 som uppmanar vissa DeFi-investerare att förklara en potential för tillväxt eftersom dess utbud nästan har präglats.

YFI / USD dagligt diagram

Under det senaste dygnet fick YFI nästan 40% för att handla till det senaste priset på $ 26388, vilket väntade Bitcoins hela tiden på $ 20k genom att sätta nya toppar på 27241 idag.

En krypto-startande investerare Ian Lee ser YFI som överskrider Bitcoin som godtycklig och psykologisk. Han konstaterar att det är lite meningsfullt att jämföra priset på YFI till Bitcoin eftersom BTC: s marknadsvärde är 568 gånger större än YFI.

En tillväxt i YFI-marknadsvärde som är större än Aave (LEND), det största DeFi-protokollet med mer än 1,52 miljarder dollar i totalt värde låst och Maker (MKR) kommer att lämna sitt pris runt $ 30 000 på grund av det begränsade utbudet.

YFI som ställer in nya höjder hela tiden har spårats till dessa: ett potentiellt nytt partnerskap,Aave tillkännagav YFI-notering den 28 augusti och stark teknisk information.

BitMEX VD har detta meddelande till Cryptomarket

Arthur Hayes, VD för BitMEX som nyligen har utforskat olika DeFi-protokoll talade om den aktuella DeFi-manien i en bloggpost “Dreams of a Peasant”.

På tal om den positiva aspekten av DeFi som en stor drivkraft för pengar till Bitcoin och andra krypton, förstärkte han att DeFi-utrymmet har enormt utrymme för tillväxt. Han uppgav också att det finns tydliga risker med att använda dessa DeFi-protokoll som han kallar “proto-banker”.

Hayes noterade fyra huvudsakliga risker för DeFi “avkastningslantbruk”, i sina ord sade han:

Om du köper en DeFi-token som är tänkt att ge utdelning från avgifter som tas upp av protokollet och tokenet minskar, kan du ha en förlust trots utdelningen.

Låneboken “tar ned nedskrivning”, vilket innebär att lån inte likvideras korrekt på grund av likviditet, vilket gör att insättare har förlust.

Det kan förekomma standardvärden om undercollateraliserade lån införs och låntagare inte kan betala tillbaka lån, undercollateraliserade lån är något som Aave testar just nu.

Ett kryptohack äger rum. “Det är resultatet av ett avsiktligt eller oavsiktligt fel i den smarta avtalskoden som sipprar tillgångar från projektet, eller så blir de otillgängliga.”