Mike Novogratz tror att Bitcoin-priset kan korrigeras efter att ha vunnit 100% på veckor

Bitcoin har genomgått en extremt stark rally de senaste veckorna, vilket chockerar de flesta investerare.

Även efter morgonens nedgång mot $ 30 000 är BTC fortsatt med cirka 75 procent under de senaste 30 dagarna och upp med över 100 procent under de senaste sex veckorna.

Rallyen har chockat även de mest glada Bitcoin-supportrarna, eftersom det var många som tvivlade på att kryptovalutan skulle nå 20 000 dollar 2020. Men här är vi, bara dagar efter 2021 har börjat, på nästan 32 000 dollar.

Medan konsolideringen har börjat är vissa rädda för att marknaden kommer att korrigera lägre.

Bitcoin kan snart möta en korrigering, per Novogratz

Enligt Michael Novogratz, VD för Galaxy Digital och en tidigare Goldman Sachs-partner, skulle BTC snart kunna starta för en tillbakadragning.

Han sa till CNBC i en nyligen intervju att kryptovalutan sannolikt är “sårbar” för tillbakadragande.

Kryptovalutan är extremt överköpt enligt många tekniska trender, har andra analytiker sagt. Bitcoin har också regelbundet dragit tillbaka på tidigare tjurmarknader och testat nyckelstödnivåerna innan de flyttar till rekordhöga toppar.

Under den senaste månaden har BTC ännu inte gjort det.

Ändå ser han fortfarande att det finns en långsiktig tillväxt av Bitcoin framåt eftersom han ser så mycket institutionellt kapital komma in i detta utrymme. Novogratz sa att han inte kan “anställa människor tillräckligt snabbt” för att betjäna de institutioner som Galaxy arbetar med.

För att bevisa sin poäng meddelade SkyBridge Capital just att det har en bitcoinposition på 300 miljoner dollar:

”SkyBridge Capital, ett ledande globalt alternativt investeringsföretag, meddelade idag lanseringen av SkyBridge Bitcoin Fund LP, som ger massförmögna investerare ett institutionellt medel för att få exponering för Bitcoin. Dessutom initierade SkyBridge på uppdrag av sina flaggskeppsfonder en position, värderad till cirka 310 miljoner dollar vid denna release, i fonder som investerar i Bitcoin under november och december 2020. ”

Långsiktiga trender är fortsatt hausse

Analytiker är övertygade om att de långsiktiga trenderna för Bitcoin-marknaden förblir hausse.

Mechanism Capital Andrew Kang förklarade nyligen att införandet av stora institutionella aktörer i Bitcoin-rymden sannolikt kommer att driva marknaden mycket högre än vad vi kan föreställa oss denna cykel på grund av mängden kapital de kontrollerar och kan påverka via deras sociala kapital:

”Guggenheim, Scaramucci, Saylor, etc. De kommer att skjuta ut sina hjärtan med 1000 gånger den inverkan som någon av oss kan hoppas ha eller trodde är möjlig. De kommer att gunga enorma kapitalfickor som vi trodde aldrig skulle röra #BTC Av denna anledning tror jag att den här cykeln kommer att gå längre än många av oss skulle förvänta oss ”