Dol per la mort del senyor Carles Blanes Nouvilas, Medalla d'Or i expresident del Consell Social de la UIB

Mehdi-Khouja

La comunitat universitària i, en nom seu, el Rector expressen el seu dol per la mort del senyor Carles Blanes Nouvilas, Medalla d’Or i primer president del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears de l’any 1985 al 1993. 

El senyor Carles Blanes Nouvilas (Palma, 1929 - 2013) va ser el primer president del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, càrrec que va ocupar entre el desembre de 1985 i el novembre de 1993. El 17 de novembre de 1993 va ser nomenat membre del Consell Consultiu de la Universitat pel Rector Nadal Batle i li va ser concedida la Medalla d’Or de la UIB.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1952), es diplomà en Direcció d’Empreses per l’Institut Balear d’Estudis de Direcció d’Empreses (1971). L’any 1955 ingressà a la Caixa de les Balears, entitat de la qual en va ser el director general entre 1968 i 1993. Durant el seu mandat, l’entitat va adoptar el nom “Sa Nostra” i es va produir l’expansió de la caixa a tot l’àmbit balear. Es va orientar l’Obra Social de l’entitat cap al foment de la cultura, la música i les arts, a través dels diferents centres de cultura i sales d’exposicions, i entre d’altres iniciatives, es va instituir el programa de beques per a l’ampliació d’estudis universitaris a l’estranger i es va posar en marxa, l’any 1969, la publicació de l’Informe Econòmic i Social de les Illes Balears. També va formar part del Patronat Econòmic d’Estudis Universitaris des de 1972 fins a la creació de la Universitat.